Notiks seminārs par pētniecības datu pārvaldību

7-10-2020

Latvijas Universitātes (LU) Zinātnes departaments, LU Bibliotēka un Nacionālais atvērtās piekļuves dienests aicina Latvijas zinātnisko institūciju pārstāvjus uz semināru "Īss ieskats pētniecības datu savaldīšanā". Tas notiks 19. oktobrī LU Humanitāro un sociālo zinātņu centrā (Kalpaka bulvārī 4).

Semināra "Īss ieskats pētniecības datu savaldīšanā" dalībniekiem būs iespēja izzināt pētniecības datu pārvaldīšanas jautājumus, datu pārvaldības plāna nozīmi un tā veidošanas pamatprincipus, kā arī gūt priekšstatu par atvērtības principu pielietošanu zinātnē.

Semināru vadīs Nacionālais atvērtās piekļuves dienests, LU Bibliotēkas darbinieces Gita Rozenberga un Aija Uzula. Semināra gaitā LR Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta nozares eksperts Aleksandrs Mārtiņš Blūms sniegs ziņojumu par plānotiem nacionālā līmeņa atbalsta pasākumiem Atvērtās zinātnes veicināšanai, tostarp arī par Latvijas Atvērtās zinātnes stratēģijas projektu.

Vieta: Latvijas Universitātes Humanitāro un sociālo zinātņu centrs, Kalpaka bulvārī 4, (2.stāvā) konferenču zālē (vietu skaits ierobežots).

Tiešraide: Seminārs tiks raidīts arī tiešsaistē LU tiešraižu kanālā un pasākuma Facebook lapā. (Detalizēta informācija sekos drīzumā.)

Datums: 2020. gada 19. oktobris

Laiks: plkst. 15.00

Semināra mērķauditorija: Latvijas augstāko izglītības iestāžu un zinātnisko institūciju personāls, pētnieki, doktorantūras studenti, kā arī ar zinātniskā darba koordinēšanu un atbalsta funkcijām saistītais personāls, pētījumu projektu vadītāji un koordinatori, informācijas speciālisti, bibliotekāri, datu eksperti, IT speciālisti un citi interesenti.

Semināra darba valoda - latviešu.

PIETEIKTIES SEMINĀRAM

Programma būs pieejama drīzumā.

Semināra laikā tiks filmēts un fotografēts.

Pasākuma facebook lapa pieejama šeit.